Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Barnens textival

Bar(n)a läsa; programserie för barn och unga 2022-2023

I Textivals program för de yngre besökarna närmar vi oss litteraturen genom kreativitet, skapande och lek. Här kan bokslukare, nyläsare och sagolyssnare kliva in i ett forum där ord, böcker och sagor ges liv genom en rad olika aktiviteter. På Barnens Textival tipsar barnen varandra om böcker – här dansas, skrivs och tecknas nya berättelser och slut.

Med Bar(n)a läsa vill vi lyfta läsning som en lustfylld aktivitet, och erbjuda litterära rum för den yngre målgruppen inom Västra Götalandsregionen.

Tillsammans med vår uppläsare Adam Rexius bjuds barn och unga in att lyssna till och under fikastunder ställa frågor, undringar och prata om texterna som densamma just läst upp för att tillsammans utforska det barnlitterära rummet utifrån målgruppens önskningar och viljor. 

Programmet vänder sig till en publik i åldern 9-11 år och genomförs på bokbussar, skolbibliotek och kulturhus runtomkring Västra Götalands regionen med start hösten 2022.

Kontakta anna@textival.se för förfrågningar, frågor och funderingar!

Välkomna!

Adam Rexius

Adam Rexius är barnboksskribent och ledsagare som också arbetar som A&R på ett skivbolag i Göteborg.Under 2022 är Rexius aktuell med ett nytt större barnboksprojekt, där vi som läsare tas med på verklighetsresor kantat av underfundiga karaktärer i en realistiskt tappning. För Textival har Rexius tidigare genomfört programpunkten Datorspelsläsningar under Textival Litteraturfestival 2022.

Blogg på WordPress.com.